Архівний відділ

Ржищівської міської ради

Київської області

a

План

План розвитку архівної справи на 2017 рік


Архівний відділ  планує свою роботу відповідно до Основних правил  роботи  архівів України та з урахуванням  рекомендацій Державного архіву Київської області, виходячи  з можливостей та потреб міста.

            Відділ планує виконання Плану заходів щодо здійснення контролю за наявністю, станом і рухом документів НАФ на 2015 -2019 роки, виконання Програми забезпечення пожежної безпеки та виконання завдань і заходів посилення протипожежного та охоронного захисту в архівному відділі, забезпечення надійності збереженості документів, Програми розвитку архівної справи у м. Ржищеві на 2014 – 2017 рр.

            Архівний відділ планує:

            провести роботу з  юридичними особами  джерел формування НАФ, у діяльності яких створюються електронні документи постійного та тривалого зберігання, з впровадження Порядку роботи з електронними документами;

            співпрацю з засобами масової інформації з метою популяризації архівних документів;

             вживання заходів щодо дотримання нормативних вимог до організації своєчасного обліку документів, що надходять на державне зберігання, вивіряння та уточнення облікових документів;

            надання консультаційно - методичної допомоги установам-джерелам формування НАФ з науково-технічного опрацювання архівних документів та затвердження нових нормативних актів;

участь в семінарах, нарадах  та колегіях ДАКО, міськвиконкому;

надавати методичну допомогу об’єднаній територіальній громаді з питань архівної справи.

 

            Головні завдання роботи відділу:

1.      Забезпечення  збереженості та державний облік документів НАФ:

Провести ремонт 55 аркушів документів фонду № 4 «Ржищівський завод «Радіатор» та ф. 1 «Виконавчий комітет Ржищівської міської ради».

 Планується провести перевіряння наявності справ  3-х фондів. Всього 398 од.зб.

 Скласти «Відомості про зміни у складі та обсязі фондів станом на 01.01.2017 р.» та картки фондів, що зберігаються в архівному відділі та подати їх на ЕПК ДАКО.

            2. Створення та розвиток науково-довідкового апарату…

Продовжувати роботу з каталогізації документів фонду № 1  «Викона-вчий комітет Ржищівської міської ради» (27 справ та 350 карток) за такою тематикою: оформлення права власності на земельні ділянки, купівля-продаж об’єктів нерухомості, оформлення права власності та інші          

3.Формування НАФ.

На держзберігання надійдуть документи 2 установ списку № 1 в кількості 78 справ.

Подати на схвалення ЕПК описи справ постійного зберігання на 80 справ  та на погодження ЕПК описи з особового складу на 32 справ, 5  номенклатури справ установ списку № 1, 2 Положення про ЕК та 1 Інструкцію з діловодства.

  Планується провести 5 перевірок установ спису № 1:

  4 комплексні перевірки роботи архівних підрозділів установ, підприємств міста та 1 контрольну, надаватимуться консультація по телефону, у ході особистого спілкування з питань архівної справи,  надаватиметися допомога у складанні номенклатур справ, Положень про експертні комісії, складанні описів справ та проведенні експертизи цінності документів, складання актів для знищення документів.  Проводитиметься паспортизація архівів   установ.

Провести 3 семінари з відповідальними за діловодство та архівну справу установ, підприємств міста з питань здійснення заходів протипожежного захисту, обліку та зберігання документів в ході децентралізації, використання  документів. До семінарів залучити керівників діловодних служб та представників бухгалтерій установ та організацій міста в кількості 30 осіб. Прийняти участь у 4 семінарах з підвищення кваліфікації та роботи діловодних служб.

Брати участь у проведенні семінарів, що проводяться міськвиконкомом та іншими службами міськвиконкому.

4. Використання  інформації документів НАФ.

 Планується виконати:

- 50  тематичних  запитів та 20 запитів соціально-правового характеру, розглянути на особистому прийомі 70 звернень громадян;

- підготувати виставку документів присвячену 85-ій  річниці створення Київської області;

- підготувати 3 публікації до місцевої газети «Ржищів»: «Сучасність та архівна справа», «Ржищів – невід’ємна частинка Київщини» та «Про підсумки роботи архівного відділу» присвячену Дню працівників архівних установ.

- провести оглядову екскурсію по архіву для працівників музеїв, бібліотек, міськвиконкому.

5.  Для зміцнення  матеріально-технічної бази планується придбати картонні коробки .

5.4  Встановити в сховищі додаткове стелажне обладнання.

6. Адміністративно-управлінська діяльність.

Планується провести 4 засідання ЕК архівного відділу.

            Складати вчасно річні плани та звіти роботи, розвитку архівної справи у місті, готувати інформацію для розгляду на сесії міської ради про роботу відділу та стан виконання звернень громадян, підвищувати фаховий рівень та вести діловодство архіву відповідно правил роботи.