Архівний відділ

Ржищівської міської ради

Київської області

a

Звіт

Підсумки роботи архіву за 2017 рік


 

Робота архівного відділу  спрямована на виконання заходів розвитку архівної справи та управління архівною справою  на території міста Ржищева та проводилась згідно затвердженого міським головою планом роботи.

            Робота відділу проводилась за такими напрямками:

  1. 1.      Забезпечення збереженості документів НАФ.                   Проведено  ремонт документів з паперовою основою -  60 аркушів   фондів № 1 «Виконавчий комітет Ржищівської міської ради» та № 4 «ВАТ Ржищівський завод «Радіатор».Закартоновано 155 од.зб. фонду «Виконавчий комітет Ржищівської міської ради»

 Проведено перевіряння наявності та фізичного стану справ 3-ох фондів. Всього перевірено 542 од. зб. Складені акти перевірки, аркуш перевіряння наявності та зроблено відповідні записи в облікових документах.

Складені «Відомості про зміни  у складі та обсязі фондів» та погоджені ДАКО.

    2. Створення та розвиток науково-довідкового апарату до документів НАФ.

Продовжувалась робота по каталогізації документів фонду № 1             «Виконавчий комітет Ржищівської міської ради», переглянуто 28 справи та виготовлено 380 карток на таку тематику: приватизація земельних ділянок,   оформлення права власності, продаж майна, перейменування вулиць, створення служб, відділів міськвиконкому та інші.

    3. Формування  Національного архівного фонду.

На державне зберігання до архівного відділу  надійшли документи фонду № 1 «Виконавчий комітет Ржищівської міської ради» в кількості 58 од.зб.,

«Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виконавчого комітету Ржищівської міської ради» - 16 од. зб., та «Ржищівського будівельного технікуму» -116 од. зб. Всього прийнято 190 од. зб. постійного зберігання та 19 од. зб. з кадрових питань (особового складу) ліквідованих юридичних осіб.

На схвалення та погодження ЕПК  подавалися  описи постійного зберігання в кількості 368 справ та з кадрових питань (особового складу) в кількості 48 справ,  погоджено 5 номенклатур справ та 2 Положення про ЕК.

Проведено 5 перевірок установ  міста: 4 комплексних перевірки та 1 контрольна згідно графіка. Складені довідки перевірок. Надавались консультації працівникам  діловодних служб, керівникам з питань розроблень номенклатур справ, складення актів про вилучення для знищення документів, не внесених до НАФ, термінів зберігання документів, видачі довідок, ведення архівної справи.

 Проведено 3 семінари з підвищення кваліфікації працівників діловодних служб та керівників установ, служб та управлінь міськвиконкому, в яких взяли участь 38 слухач.  Розглядалися питання  науково-технічного опрацювання документів, передавання справ до архіву та робота з документами з кадрових питань.

        Брала участь у 4-ох семінарах:  при міськвиконкомі проводились семінари щодо роботи зі зверненнями громадян та ведення діловодства, в науково-практичній конференції з міжнародною участю до 85-ї річниці утворення Київської області «КИЇВЩИНА: ІСТОРІЯ ТА СУЧАСНІСТЬ» з доповіддю про історію Ржищівчини «Ржищівський край – перлина Київщини. Місто – музей просто неба .

 

       4. Використання інформації НАФ.

Підготовлено 1 інформаційний лист: «Про склад документів ліквідованих юридичних осіб»  для об’єднаного Управління Пенсійного фонду в Кагарлицькому районі.

Протягом  2017 року  надійшло та виконано 60 тематичних запитів, з них  - 56 з позитивним результатом. Запити такої тематики: архівні копії та витяги з рішень міської ради та виконавчого комітету щодо надання  у приватну власність земельних ділянок,  затвердження технічної документації для видачі державних актів на землю, підтвердження  заповітів та інших нотаріальних справ, що велися секретарем Ржищівської селищної Ради.

Надійшло та виконано 50 запитів  соціально-правового характеру, з них з позитивним результатом – 49 запитів. Основна тематика звернень громадян –  довідки про заробітну плату для обчислення та перерахунку пенсій , підтвердження трудового стажу та документи, що підтверджують пільговий стаж роботи колишніх робітників заводу «Радіатор», період навчання в будівельному технікумі. Всього на особистому прийомі зареєстровано 110 громадян.

Опубліковано в місцевій газеті «Ржищів» 4 статті « 27 лютого – День створення Київської області» (№ 8 від 03.03.17), «Святкування 95-річчя Державного архіву Київської області» (№ 24 від 16.06.17,), «Виставка з нагоди 85-річчя Київщини» (№ 27 від 07.07.2017), «Виставка подорожує Київщиною…» ( № 33 від 15.09.2017).

Підготовлено фотодокументальну виставку документів спільно з музеєм образотворчого мистецтва ім. І.-В. Задорожного присвячену 85-ій річниці утворення Київської області, виставку документів до Дня Конституції, організовано експонування в місті виставки «Героїчне і трагічне в історії Київської області. Літопис подій» в музеї образотворчого мистецтва та виставки «Київщина на картах ХУ1 – Х1Х століття» в археолого-краєзнавчому музеї, які ініційовані та створені Державним архівом Київської області.

Підготовлено документи для виставки ДАКО щодо історії міста 2000 – 2017 років до Дня незалежності України. Підготовлено кольоровий проспект архівного відділу про історію створення відділу та анотацію архівних фондів, презентацію архівного відділу до 100 - річчя створення системи архівних установ.

До Дня працівників архівних установ планується провести оглядову екскурсію в архівосховищі з демонстрацією найстаріших справ 1944 – 1945 років.

 В архіві працювали 9 користувачів, яким видано 70 справ, справи повернуто без пошкоджень.

                        5.   Зміцнення матеріально-технічної бази архіву. 

  Додаткове стелажне обладнання за відсутності коштів не встановлено. Придбано 25 картонажів для зберігання документів.

Діловодство в архіві ведеться згідно нових Правил роботи архівних установ України. Справи ведуться відповідно номенклатури  справ, відкладаються у сейфі.