Архівний відділ

Ржищівської міської ради

Київської області

a

Звіт

Підсумки роботи архіву за 2018 рік


Робота архівного відділу  спрямована на виконання заходів розвитку архівної справи та управління архівною справою  на території міста Ржищева та проводилась згідно затвердженого міським головою планом роботи.

  Робота відділу проводилась за такими напрямками:

  1. 1.      Забезпечення збереженості документів НАФ.
  2. 2. Проведено  ремонт документів з паперовою основою -  53 аркуші   фондів № 1 «Виконавчий комітет Ржищівської міської ради» та № 4 «ВАТ Ржищівський завод «Радіатор».
  3.  6. Закартоновано 138 од. зб.  

      1.7 Проведено перевіряння наявності та фізичного стану справ 1 фонду «Виконавчий комітет Ржищівської міської ради». Всього перевірено 881 од. зб. Складені акти перевірки, аркуш перевіряння наявності та зроблено відповідні записи в облікових документах.

1.9.4       Складені «Відомості про зміни  у складі та обсязі фондів» та погоджені ДАКО.

    2. Створення та розвиток науково-довідкового апарату до документів НАФ.

   2.3  Продовжувалась робота по каталогізації документів фонду № 1                       «Виконавчий комітет Ржищівської міської ради», переглянуто 32 справи та виготовлено 340 карток на таку тематику: приватизація земельних ділянок,    оформлення права власності, продаж майна, перейменування вулиць, створення служб, відділів міськвиконкому та інші.

    3. Формування  Національного архівного фонду.

3.1 На державне зберігання до архівного відділу  надійшли документи фонду № 1 «Виконавчий комітет Ржищівської міської ради» в кількості 42 од.зб. та 1 нового фонду «Ржищівська міська лікарня» -73 од. зб. Всього прийнято 115 од. зб. постійного зберігання та 04 од. зб. з кадрових питань (особового складу) ліквідованих юридичних осіб.

3.2 На схвалення та погодження ЕПК  подавалися  описи постійного зберігання в кількості 138 справ та з кадрових питань (особового складу) в кількості 61 справа,  погоджено 9 номенклатур справ.

4.1             3.5  Перевірки установ – джерел поповнення НАФ не проводилися згідно до листа ДАКО № 01-33/56 від 15.01.2018 «Про роз’яснення щодо проведення перевірок».

. Надавались консультації працівникам  діловодних служб, керівникам з питань розроблень номенклатур справ, складення актів про вилучення для знищення документів, не внесених до НАФ, термінів зберігання документів, проведення науково-технічного опрацювання документів, ведення архівної справи.

         3.5.3  Проведено 3 семінари з підвищення кваліфікації працівників діловодних служб, керівників установ, служб та управлінь міськвиконкому та бухгалтерів, в яких взяли участь 37 слухачів.  Розглядалися питання  науково-технічного опрацювання документів, передавання справ до архіву в ході створення територіальної громади та використання в роботі Правил організації діловодства.

        Брала участь у 5-и семінарах:  при міськвиконкомі проводились семінари щодо ведення діловодства,  в ДАКО щодо поповнення НАФ документами учасників АТО, щодо комплектування, зберігання та використання аудіовізуальних документів, з питань проведення перевірки наявності та фізичного стану документів.

4. Використання інформації НАФ.

4.1   Підготовлено 2 інформаційних листи: «Про наявність у фонді «Радіомовна організація» документів В.Умрихіна» та «Про місцезнаходження документів ліквідованих підприємств міста».

4.2   Протягом  20178 року  надійшло та виконано 52 тематичних запитів, з них  - 49 з позитивним результатом. Запити такої тематики: архівні копії та витяги з рішень міської ради та виконавчого комітету щодо надання  у приватну власність земельних ділянок,  затвердження технічної документації для видачі державних актів на землю, підтвердження  заповітів та інших нотаріальних справ, що велися секретарем Ржищівської селищної Ради.

Надійшло та виконано 70 запитів  соціально-правового характеру, з них з позитивним результатом – 68 запитів. Основна тематика звернень громадян –  довідки про заробітну плату для обчислення та перерахунку пенсій, підтвердження трудового стажу та документи, що підтверджують пільговий стаж роботи колишніх робітників заводу «Радіатор», період навчання в будівельному технікумі. Всього на особистому прийомі зареєстровано 122 громадян.

4. 3  Опубліковано в місцевій газеті «Ржищів» 5 статтей« Герої живуть у наших серцях» (№ 7 від 23.02.18), «Пам’ятні місця Ржищівчини» до 75 роковин трагедії 1943 року в Крутому Вивозі (№ 17 від 04.05.18,), «Архівній справі міста - 20» (№ 26 від 06.07.2018), «Битва за Дніпро. Букринський плацдарм.1943» ( № 33 від 28.09.2018) та 1  до Дня працівників архівних установ.

 Підготовлено 4 виставки: фотодокументальні виставки документів «Релігійне життя містечка на Дніпрі» до 1030 річчя Хрещення Русі, до Дня місцевого самоврядування,  виставку документів до Дня Конституції, організовано експонування в місті виставки «1917-1921: український вимір» підготовленої Державним архівом Київської області в музеї образотворчого мистецтва ім.. Івана-Валентина Задорожного. У вересні підготовлено та проведено  спільно з музеєм образотворчого мистецтва ім. Івана-Валентина Задорожного круглий стіл «Битва за Дніпро. Букринський плацдарм 1943 р.»  присвячений 75-ій річниці визволення Києва та подіям на Букринського плацдарму 1943 року. Взяла участь у заходах, підготовлених обласним департаментом культури за участю О. Горгана в с. Балико-Щучинка на меморіальному комплексі «Букринський плацдарм», присвячених 75-ій річниці битви за Дніпро та визволення Києва.

Підготовлено кольоровий проспект архівного відділу про історію створення відділу.

 4.4. В архіві працювали 2 користувачі, яким видано 72 справи, справи повернуто без пошкоджень.

5.   Зміцнення матеріально-технічної бази архіву. 

 Додаткове стелажне обладнання за відсутності коштів не встановлено.

Діловодство в архіві ведеться згідно нових Правил роботи архівних установ України. Справи ведуться відповідно номенклатури  справ, відкладаються у сейфі.